Publicerat: 2018-07-19 09:21:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om Parans: Parans får klartecken för projekt i Nederländerna på omkring 20 miljoner kronor

Teknikbolaget Parans Solar Lighting har fått klartecken av slutkunden till det konsortiet Comol5 som driver det infrastrukturprojekt vilket Parans kunde informera om i april. Affären kommer att hamna på omkring 20 miljoner kronor. Detaljplaneringen är igång och när den är klar kommer det exakta ordervärdet att kommuniceras, enligt ett pressmeddelande.

Slutkunden i infrastrukturprojektet Rijnlandstunnel är en statlig myndighet i Nederländerna. Slutkunden har nu gett sitt godkännande till att installera Paranssystem i båda tunnelmynningarna där det ska förse de första 80 metrarna med naturligt ljus.

Parans och Colom5 har tecknat ett avsiktsavtal som lägger grunden även för framtida samarbete inom liknade projekt i Benelux-området.

- Detta är ett oerhört spännande projekt där Parans lösning används för att direkt återge ljuset utanför tunnelmynningen i tunneln. Vi har flera förfrågningar kring just biltunnlar och detta innovativa projekt kan öppna upp för ett nytt affärssegment för oss. säger Anders Koritz, vd på Parans.

Parans Solar Lighting AB

"Parans skall marknadsföra och sälja egenutvecklade, innovativa och energieffektiva system som gör solljus tillgängligt i alla rum för att öka humankapitalets effektivitet och välbefinnande."

Frölundagatan 118,
431 44 Mölndal
031- 20 15 90