Publicerat: 2018-09-20 13:00:00 Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer

Finwire om ProstaLund: Prostalunds dotterbolag tilldelas upphandlingskontrakt i Östergötland

Medicinteknikbolaget Prostalunds dotterbolag NMT, Nordisk Medicin & Teknik har av Region Östergötland tilldelats ett av två upphandlingskontrakt avseende ”Hydrolonsyra eller liknande för instillation i urinblåsan”. Den totala avtalssumman uppskattas till 150 000 kronor årligen och fördelas på två upphandlade produkter, av vilka NMT har den ena. Det framgår av ett pressmeddelande

NMT förvärvades 2014 och är ett medicintekniskt agenturbolag som bland annat marknadsför och säljer urologiprodukter i Norden och kompletterar därmed Prostalunds produktportfölj. NMT:s största produkt är Gepan Instill för behandling av kronisk cystit i urinblåsan.

Region Östergötland är den första svenska regionen som upphandlat produkter för kronisk cystit såsom Gepan Instill. ”Bästa förhållande mellan pris och kvalitet” baseras upphandlingen på enligt tilldelningsbeslutet där Gepan Instill föll ut med bästa jämförelsevärde. Utöver NMT har också Dolema tilldelats kontrakt. Avtalet sträcker sig till september 2020 med möjlighet till förlängning i ytterligare ett plus ett år.

- Genom NMT har Prostalund förstärkt sin närvaro på den nordiska marknaden. Att vi vinner den första svenska upphandlingen visar att Gepan Instill har stor tillväxtpotential i Sverige. Och i Östergötland har vi hittills inte haft någon försäljning av Gepan Instill, säger Hans Östlund, vd för Prostalund.

ProstaLund AB

ProstaLund ska erbjuda patienter med godartad prostataförstoring en individuellt anpassad, icke-kirurgisk behandling som är potent, säker, smärtfri och kostnadseffektiv.

Mobilvägen 10,
223 62 LUND
046-12 09 08 https://www.prostalund.se/